PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Zabíjačka.1 (hriate,hriatô)

    Fašiangy sú ten správny čas na zabíjačky. Na zabíjačkách sa voľakedy stretávali rodiny a susedia. Gazda už skoro ráno dal variť vodu a gazdiná pripravovala suroviny na výrobky. Navarila krupi na jaternice, čistila cesnak do klobás a do tlačenky a navarila hriate pre chlapov. Jeden z mnoha receptov ponúkam aj vám.

    Potrebujeme:

    • 10 dkg údenej slaniny
    • PL medu
    • PL masla
    • PL cukru
    • 1 dcl domácej pálenky
    • 0,5 dcl vody

    Postup:Slaninku narežeme na malé kúsky a opražíme ju, pridáme maslo a krátko popražíme. Do toho dáme lyžicu medu a lyžicu cukru a necháme skaramelizovať. Vylejeme do toho domácu pálenku a necháme zovrieť. Nakoniec to zriedime vodou a odstavíme pred varom, scedíme a podávame horúce.

    DOBRÚ CHUŤ

     

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 6,, priemer: 9,17 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.