PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Elvíra
  • KUCMOCH

    Vraví sa, že pre Slovákov boli zemiaky odjakživa (teda v skutočnosti od času, ako ich sem z Ameriky DIGITAL CAMERAnepriviezli španielski kolonizátori) druhým chlebom.

    POTREBUJEME:

    • 5 veľkých zemiakov
    • hrsť oškvarkov
    • 1 PL cmaru
    • 2 PL hladkej múky
    • bravčovú masť
    • 2 jablká
    • kyslá smotana
    • mleté čierne korenie
    • soľ

    POSTUP:

    Surové zemiaky postrúhame, pridáme cmar, múku, oškvarky, čierne korenie a soľ. Pripravíme cesto ako na zemiakové placky a necháme ho odstáť. Medzitým vymastíme plech ( s okrajom cca 4 cm ), nalejeme doň cesto a rozotrieme ho až po okraje vo výške približne 3 mm. Potom nakrájame jablká alebo slivky na polmesiačiky a rovnomerne ich rozložíme na povrch cesta. Pečieme pri teplote 200 °C, kým sa neurobí kôrka. Po upečení pokrájame placku na kúsky, ktoré pred podávaním prelievame kyslou smotanou.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.