PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Cecília
  • Pečeňová paštéta.

    V čase zabíjačiek, keď nám ostane pečeň a trocha laloku či bôčiku alebo si ingrediencie jednoducho kúpime, môžme si urobiť paštétu. Jeden recept z mnohých vám ponúkam:002

    POTREBUJEME:

    • 1 a 1/2 kg surovej bravčovej pečene
    • 3 kg bravčového laloku alebo bôčiku
    • 10 vajíčka
    • soľ
    • vegeta
    • ml. čierne korenie
    • plnotučná horčica
    • mletý zázvor

    POSTUP:

    V hrnci uvaríme samostatne lalok alebo bôčik. Po hodine lalok odstavíme a spolu so surovou pečeňou na jemno pomelieme. Pridáme vajíčka, okoreníme podľa chuti a všetko premiešame. Zmes po menších množstvách dáme do mixéra zriedime s vývarom z laloku tak aby po vymixovaní sa nám dalo nalievať zmes do fliaš. Fľaše pozatvárame a sterilizujeme 2 hodiny.

    Nič sa nestane ak pomer pečene alebo bôčiku nedodržíme. 🙂

    DOBRÚ CHUŤ.

     

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 9,50 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.