PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Domáce maslo.

    Kto už ochutnal domáce maslo, tak mi dá za pravdu, že tá chuť je jedinečná a nedá sa ani porovnať z maslom robeným v mliekarňach. Kto to ešte neskúšal tak vám to odporúčam jeden z receptov:

    masloPOTREBUJEME:

    • 3-4 L plnotučného mlieka ( najlepšie z mliekomatu alebo priamo od gazdu)

    POSTUP:

    Mlieko vylejeme do širokého hrnca a odložíme ho na jeden deň na chladné miesto, aby sa smotana usadila. Túto smotanu pozbierame lyžicou alebo naberačkou. Smotanu necháme 1-2 dni na teplejšom mieste, aby trocha skysla.Chuť masla bude potom jedinečná, lepšia ako so sladkej smotany. Kyslú smotanu vylejeme do mixéra a šľaháme pokiaľ sa nám nevytvoria husté hrudky. (dva hmoty- maslo a cmar) Všetko to precedíme cez sitko, cmar si dáme schladiť do chladničky. Maslo môžme prepláchnuť vodou, scedíme a vareškou ho stláčame do hrudky a tým z neho povytláčame prebytočnú vodu. Maslo natrieme na chlieb, osolíme a s cmarom chutí jedinečne. 😛

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 1,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.