PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Chudobná polievka.

    Kedysi celkom bežne sa varievala chudobná polievka. Suroviny na jej prípravu boli vždy poruke a dokázala zasýtiť. Pre vyšší obsah cibule sa tiež podávala, keď bol človek „smarkaty“, teda ak naň prichádzala nádcha či chrípka. j4421

    POTREBUJEME:

    • 2 veľké cibule
    • niekoľko strúčikov cesnaku ( podľa chuti )
    • bravčová masť
    • soľ
    • voda
    • chlieb

    POSTUP:

    Na dne hrnca opražíme do sklovita nakrájanú cibuľu na masti a pridáme posekaný cesnak. Dosypeme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme litrom vody. Necháme zovrieť a varíme ešte asi štvrť hodinku. Pokiaľ polievku pripravujeme ako ochranu proti chrípke, môžeme po odstavení z ohňa pridať ešte jeden-dva prepasírované  strúčiky surového cesnaku.

    Na horúcej suchej platni pece opečieme krajce chleba z oboch strán, nakrájame na kocky a pridáme do tanierov s naservírovanou polievkou.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 3,, priemer: 9,67 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.