PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Jucha s hubami, klobásu a sciranku.

    Toto sviatočné jedlo sa varilo na hornej toryse na vianoce aj na fašiangy. Je to ľahké a sýte jedlo a kto má problémy s trávením tak by mál okoštovať túto polievku.

    POTREBUJEME:

    • jucha ( voda z kyslej kapusty )
    • 500 g kyslej kapusty
    • 500 g bravčového pliecka
    • 3-4 hrste sušených húb
    • 1 kg bravčovej klobásy
    • soľ
    • ml. čierne korenie
    • ml.červená paprika
    • 2-3 strúčiky cesnaku

    SCIRANKA:

    • 500 g hrubej múky
    • 3 vajíčka
    • voda podľa potreby
    • soľ

    POSTUP:

    Namočíme huby do vody aspoň hodinu pred varením. Do hrnca dáme juchu a vodu. Ja to dávam v pomere 1:2 (1 jucha : 2 voda) môžte si to rozriediť podľa vlastnej chuti. Pridáme do hrnca namočené huby a asi 3-4 hrste kyslej kapusty. Mäso pomelieme na mlynčeku ako na klobásy. Mäsovú zmes osolíme okoreníme, pridáme červenú papriku a cesnak podľa chuti. Polievkovou lyžicou si naberieme mäsovú zmes a rukou formujeme guľky, ktoré hneď hádžeme do vriacej juchy. Takto vypracujeme celú zmes.Pridáme k tomu nakrájanú klobásu a varíme pokiaľ sa klobása a mäso neuvarí.

    Sciranku si pripravíme následovne:

    do misky si dáme múku, vajíčka, trocha vody podľa potreby a vymiesime tuhé cesto. Do hrnca si dáme variť vodu, keď začne vrieť osolíme ju a cesto treme priamo do vriacej vody na strúhadle na jablká. Keď je sciranka uvarená, scedíme ju a premyjeme v studenej vode. Do taniera dáme sciranku, naberieme juchu s klobásou, pridáme k tomu mäsové guľky a môžme sa hostiť.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 3,, priemer: 8,67 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.