PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Albína
  • Medovníky.

    Medovníky by nemali na sviatočnom stole chýbať. Je veľké množstvo receptov na medovníky a jeden recept na mäkké medovníky vám ponúkam.

    POTREBUJEME:

    • 500g kryš. cukor
    • 250ml vody
    • 1/2 lyžice sóda bikarbóna
    • 1kg hladká múka
    • 2 vajcia
    • 160g medu –  1dcl
    • 40g sliv. lekvár – 1PL
    • 1/2 pernik. prášok do pečiva
    • 10g salajka – 1KL
    • 250ml oleja

    POSTUP:

    Vodu s cukrom prevaríme. Múku preosejeme a zmiešame so sódou bikarbónou, salajkou a pernik. práškom do pečiva. Pridáme vychladnutý na izbovú teplotu cukrový sirup, tekutý med, rozšľahané vajcia a vypracujeme v miske vláčne cesto. Odložíme do chladničky na 12 hodín. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme formičkami. Pečieme asi 10-15 min. na 180°C. Medovníčky si môžme ozdobiť čokoládou a farebnou ryžou. Šikovnejší ozdobujú medovníčky bielkom vyšľahaným s cukrom.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 1,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.