PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Gazdovské kuracie stehná.

    Toto chutné a sýte jedlo si ľudia voľakedy varili len pri  výnimočných príležitostiach.Ja som ho trocha upravil a použil som len stehná. V minulosti si to pripravovali z celých kurčiat.

    POTREBUJEME:

    • 6 kuracie stehná (1 celé kurča)
    • 1 kg kyslej kapusty
    • 1 kg zemiakov
    • bravčová masť
    • grilovacie korenie
    • vegeta
    • mleté č. korenie

    POSTUP:

    Plech vymastíme masťou, na to navrstvíme kyslú kapustu. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na tenké asi 0,5 cm plátky,  poukladáme na kyslú kapustu a okoreníme.Stehná umyjeme, osušíme,  položíme na zemiaky a okoreníme. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi po pol hodine stehná polejeme výpekom alebo vodou ak už nemáme výpek a pečieme do chrumkava.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 3,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.