PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Alžbeta
  • Fazuľová polievka.

     

    POTREBUJEME:

    • 0,5 kg fazuľe
    • 1 údené bravčové koleno (zadné alebo predné )
    • 2-3 klobásy
    • čerstvá koreňová zelenina ( mrkva, petržlen, zeler, zemiaky, kaleráb )
    • 1 cibuľa
    • 100 g masla
    • mlieko
    • 2 vajíčka
    • hladká múka
    • čierne mleté korenie
    • soľ
    • vegeta
    • ml. červená paprika

    POSTUP:

    Cez noc si namočíme fazuľu. Do hrnca /asi 5 l/ dáme fazuľu a zalejeme vodou, asi 3/4 hrnca.  Dáme variť. Keď začne vrieť pridáme údené koleno, nakrájané na menšie kúsky. Keď je fazuľa a mäso mäkké pridáme do hrnca na drobno nakrájanú čerstvú zeleninu a klobásu. Okoreníme a podľa chuti pridáme aj nakrájanú petržlenovú vňať. Keď je zelenina pomaly uvarená urobíme si  z vajec a múky riedše cesto, ktoré potom nahádžeme z lopára lyžičkou do polievky. V menšom hrnci si roztopíme maslo a spolu s cibuľkou popražíme, pridáme trochu červenej papriky a zalejeme  asi 3 dcl mlieka. Keď prejde varom vylejeme do polievky, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa. 🙂

     

     

    DOBRÚ CHUŤ.

    P.S. POZOR NA VETRY . 😀

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 7,50 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.