PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Plnená kapusta. (Kendická)

    Tento recept mám od p.Reginy Miškovej z Kendíc.Dedil sa z mamy na dcéru minimálne 3 generácie a podľa tohto receptu  sa varí najmenej sto rokov. Je to výborná pochúťka a čím viac z nej jete, tým viac ste hladný. Poďme na to:

    POTREBUJEME:

    • 2-3 hlávky kapusty
    • 2 kg bravčového mäsa (pliecko)
    • 2 kg ryže
    • 2 vajíčka
    • 1 kg kyslej kapusty
    • soľ
    • mleté čierne korenie

    POSTUP:

    Ryžu si predvaríme, mäso pomelieme a zmiešame s ryžou, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a premiešame. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu.Do vriacej vody na pár sekúnd ponoríme celú hlávku kapusty. Vyberieme ju a opatrne odoberáme vrchné listy z kapusty. Listy vložíme opäť do vriacej vody a povaríme 1-2 minútky.Do týchto listov naberieme lyžicou plnku, (asi 2 pl)  zatočíme do listu a kraje vtlačíme do vnútra. Takto plníme kapustu, pokiaľ sa nám plnka neminie. 🙂 Na dno hrnca dáme kyslú kapustu, poukladáme na ňu plnenú kapustu, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút.Podávame s kyslou kapustou, varenou z hrnca alebo surovou zo suda a chlebom.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 5,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.