PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Albína
  • Koločanka.

    Jednoduché, chutné a sýte jedlo, ktoré sa dalo rýchlo pripraviť. Gazdiné mali veľa povinností, nestáli prevziať-4dlhé hodiny pri peci. Najvďačnejšími surovinami boli zemiaky, kapusta, fazuľa a mlieko. Koločanka sa dá prirovnať k dnešným prívarkom. Často sa varila na obed a namiesto zemiakov sa zajedala aj chlebom.

    POTREBUJEME:

    • fazuľa
    • masť
    • zemiaky
    • cibuľa
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • vajíčko

    POSTUP:

    Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode bez soli. V slanej vode by fazuľa ostala tvrdá. Až keď je fazuľa mäkká, potom ju osolíme, okoreníme podľa chuti a rozhabarkujeme. Popučíme pučidlom na zemiaky, aby neostali celé fazule, až z celej masy vznikne hustý prívarok.
    Na masti do zlatista upražíme na drobno nakrájanú cibuľu a omastíme ňou fazuľu.
    Jedlo sa podáva s varenými zemiakmi a na tvrdo uvareným vajíčkom.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.