PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Cecília
  • Kvašnička.

    Určite poznáte lúčnu bylinu ŠŤAVEĽ (šoška, kvašnička). Toto jednoduché jedlo sa pripravuje z tejto lúčnej byliny,  ktorá sa dá ľahko rozoznať podľa jej kopijovitých svetlozelených listov výrazne kyslej chuti. Je bohatým a prirodzeným zdrojom vitamínu C.

    POTREBUJEME:

    • šťaveľ
    • 2 dcl mlieka
    • hladká múka
    • 250 ml sladkej smotany
    • soľ
    • ocot

    POSTUP:

    Umyté šťaveľové listy pokrájame na drobno a povaríme vo vode asi 10 minút. Medzitým si pripravíme zátrepku z trochy mlieka a múky a vlejeme do vriacej vody so šťaveľom. Nakoniec pridáme ešte štvrť litra sladkej smotany, dochutíme soľou a asi dvoma lyžicami octu. Podávame s tmavým chlebom

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 3,, priemer: 8,33 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.