PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Albína
  • Trešenina.

    Trešenina bola takmer každodenné hlavné jedlo, ktorého príprava nezabrala veľa času a súčasne bolo sýte.  Suroviny, potrebné na jeho prípravu, sa našli v každej komore.

    POTREBUJEME:

    • 1 kg zemiakov
    • 1/2 kg kyslej kapusty
    • 1 cibuľa
    • bravčová masť
    • údená slanina

    POSTUP:

    Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich olúpeme a nakrájame nadrobno. Zmiešame s udusenou a omastenou kyslou kapustou, ktorú pred dusením nakrájame na menšie kúsky. Celú masu dobre premiešame a omastíme na masti usmaženou cibuľou. Podľa chuti a možností môžme na masti spolu z cibuľou opražiť aj údenú slaninu.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 6,, priemer: 8,33 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.