PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Klement
  • Godola.

    Godola je sezónna omáčka, ktorá sa zvykla pripravovať v čase zrelých egrešov. Jej recept je jednoduchý a chuť atypická

    POTREBUJEME:

    • čersvé egreše
    • voda
    • soľ
    • cukor
    • bravčová masť
    • hladká múka
    • mletá sladká červená paprika
    • sladká smotana

    POSTUP:

    Egreše umyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme aj cukor. Množstvo pridávaného cukru je individuálne, niekto má rád omáčku sladšiu, iný nie. Po uvarení plody egreša rozhabarkujeme vo vlastnej šťave.

    Z masti a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku – múku teda celkom neprepražíme, len tak aby zružovela. Pridáme do nej mletú sladkú červenú papriku. Zápražku potom vylejeme na egreše a dobre premiešame. Opäť krátko povaríme a pri odstavení z ohňa pridáme trochu sladkej smotany, ktorá zjemní chuť.

    Godola sa voľakedy jedla sama s chlebom, a môže nám poslúžiť ako chutná a netradičná omáčka k divine.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 3,, priemer: 7,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.