PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Trešeník.

    Tradičný koláč z východného Slovenska, ktorý je chutný nielen ako príloha ku kapustnici ale v minulosti sa jedol aj z kyslým mliekom. Kto má rád kyslú kapustu mal by ho okoštovať.

    POTREBUJEME:

    • 500 g kyslej kapusty
    • 300 g polohrubej múky
    • 1/2 balenia prášku do pečiva
    • 200 ml acidofilného mlieka
    • 80 g tuku na pečenie
    POSTUP:

    Kapustu nakrájame a na doske ju premiešame s múkou, kypriacim práškom a s trochou soli. Pridáme 100 ml mlieka a tuk na pečenie. Vypracujeme cesto, do ktorého podľa potreby pridáme acidofilné mlieko  ak je cesto príliš tuhé alebo múku  ak je cesto riedke.Dosku dobre pomúčime, valčekom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku približne 1 cm. Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme zvyšným acidofilným mliekom. Vidličkou ho popicháme.Takto naplnený plech vložíme asi na 30 až 40 minút do rúry vyhriatej na 190 °C a jeho obsah upečieme. Trešeník podávame ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo s kyslým mliekom.

    DOBRÚ CHUŤ

     

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 3,, priemer: 9,67 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.