PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Alžbeta
  • Hajtvaňoše.

    Hajtvaňoše sú lokše, ktoré majú špecifickú chuť a nerobili sa zo zemiakového cesta.Sú mastnejšie zo svojráznou chuťou.

    POTREBUJEME:

    • 2 kg hladkej múky
    • 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny
    • 10 dkg masla
    • soľ
    • práškový cukor
    • bravčová masť

    POSTUP:

    Na jeden kilogram múky pridáme jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny. Do toho vlejeme vlažnú slanú vodu a zahnetieme na cesto. Masť roztopíme v hrnčeku, cesto rozvaľkáme na veľkú placku a natrieme roztopenou masťou. Potom cesto opäť hnetieme, aby sa masť do neho vstrebala a opäť rozvaľkáme. Nasleduje ďalšie natieranie roztopenou masťou a ďalšie hnetenie, celkovo to opakujeme aspoň tri razy. Nakoniec, keď je cesto dostatočne mastné, ho rozvaľkáme asi na pol centimetrovú hrúbku a vykrájame z neho placky. Tie potom ukladáme rovno na horúcu platňu pece, alebo na teflónovú panvicu a na sucho opečieme z oboch strán. Keď sú placky upečené potrieme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a môžme papať 🙂  .

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 1,, priemer: 3,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.