PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Elvíra
  • Pečený „sirek“ (májka).

    Všade na Slovensku a v každej dedine či v meste, si pripravujú ľudia na každý sviatok nejaký extra výnimočný recept.Na východnom Slovensku, ale nie všade, sa pripravuje na Veľkú noc pečený sirek (májka).

    POTREBUJEME:

    • 1 kg bravčového pliecka
    • 10 rožkov
    • 10 vajíčka
    • 1 cibuľa
    • 3-5 strúčikov cesnaku
    • mleté čierne korenie
    • soľ
    • mlieko
    • petržlenová vňať
    • sóda bikarbóna

    POSTUP:

    Rožky namočíme do mlieka. Mäso, cibuľu a namočené rožky zomelieme. Pridáme vajíčka, mleté čierne korenie, soľ a prelisujeme cesnak, všetko podľa chuti.Pridáme do masy na drobno posekanú petržlenovú vňať a sódu. Plech si vymastíme bravčovou masťou a zmes rovnomerne roztiahneme na plech a dáme piecť do vyhriatej trúby. Pečieme do zlatista asi 45 minút, po upečení necháme vychladnúť a môžme jesť.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 3,, priemer: 9,67 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.