PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Cecília
  • Mazanec.

    Tradičný mazanec, nazývaný aj veľkonočný bochník, sa piekol z rovnakého kysnutého cesta ako 017186vianočka. Gazdinky zvykli doň pred pečením vtlačiť krížik.

    POTREBUJEME:

    • 500 g  hladkej múky
    • 4 dcl mlieka
    • 150 g práškového cukru
    • 100 g masla
    • 100 g hrozienok
    • 2 vajcia
    • 40 g droždia
    • soľ
    • citrónová kôra
    • mandle

    Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Droždie rozdrobíme, zasypeme troškou cukru na pečenie a opatrne zalejeme troškou mlieka. Necháme na teplom mieste vybehnúť a v mise zmiešame s ostatnými prísadami. Dôkladne prehnietime, až je cesto vláčne. Vyklopíme ho na vymazaný a pomúčený plech (dá sa nahradiť papierom na pečenie). Zdobíme mandľami, uprostred urobíme nožom malý krížik a dáme na teplé miesto vykysnúť asi na pol hodiny. Pečieme cca 30-40 minút pri teplote 200 °C. Mazanec po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom.

    DOBRÚ CHUŤ

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.