PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Cvikla

    Zmierňuje infekcie dýchacích ciest, reguluje krvný obeh, lieči ekzémy a posilňuje vlasy. Je vhodná pri diétach, ochoreniach pečene aj pri ateroskleróze. Nemusíme ju jesť len počas Veľkej noci, pokojne ju môžme konzumovať celý rok. Dá sa pripraviť na X spôsobov a jeden vám ponúkam.

    POTREBUJEME:

    • 1 kg cvikly
    • cukor
    • ocot
    • citrónová šťava

    POSTUP:

    Cviklu povaríme v hrnci asi hodinu, necháme vychladnúť. Ošúpeme ju a postrúhame na strúhadle na ktorom strúhame syr. Pridáme cukor, ocot, citrónovú šťavu podľa chuti, všetko spolu premiešame a cvikla je hotová. Kto ma rád štipľavú chuť cvikly, môžte do nej pridať chren.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.