PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Plnená bravčová panenka.

    Bravčová panenka je veľmi jemné, chutné a sýte jedlo.Môžme ju vyprážať nakrájanu na medajlónky, piecť v celku alebo dusiť plnenú rôznymi plnkami. Jeden recept Vám ponúkam.

    POTREBUJEME:

    • 1 bravčovú panenku ( 1 kg )
    • 2 kg zemiakov
    • soľ
    • čierne korenie mleté
    • grilovacie  korenie
    • cesnak  (3 strúčiky )

    PLNKA:

    • 0,5 kg bravčové pliecko
    • soľ
    • mletá červená paprika
    • mleté čierne korenie
    • cesnak (3 strúčiky)

    POSTUP:

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na  kocky a v osolenej vode dáme variť. Pliecko umyjeme, osušíme a pomelieme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, prelisuleme cesnak a plnku na chvíľu odložíme do chladničky. Panenku umyjeme a osušíme. Nožom urobíme do panenky kapsu, plnkou ju naplníme a dáme na bravčovou masťou vymastený pekáč. Panenku prešpikujeme cesnakom, osolíme, okoreníme a vo vyhriatej rúre pečieme  asi hodinu, podľa veľkosti panenky. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme mlieko a rozmixujeme na kašu. Panenku narežeme na medajlónky a môžme servírovať. Na tanieri si to ozdobíme kyslou uhorkou alebo čerstvou zeleninou.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 1,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.