PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Albína
  • Domáce rezance s tvarohom.

    Rezance sa v minulosti konzumovali s veľkou obľubou. Robili sa vo veľkom a sušené vydržali aj týždne. Gazdiné ich miešali s makom, kyslou kapustou, zemiakmi alebo ich použili ako cestoviny do polievky.Poďme na tie s tvarohom.

    POTREBUJEME:

    • 1 kg polohrubej múky
    • 5 vajíčka
    • 120 g masla
    • 300 g tvarohu
    • soľ
    • voda

    POSTUP:

    Na pracovnú dosku preosejeme múku, do prostriedku urobíme jamku a do nej rozbijeme vajíčka. Prilejeme trocha vody a pomaly všetko zmiešavame. Ak máme cesto veľmi sypké, po troche prilievame vodu a rukami ho vymiesime tak aby cesto bolo jemné a hladké.Cesto si rozdelíme na polovice, pomúčime si dosku a cesto vyvaľkáme na čo najtenší plát. Tento plát cesta narežeme na pásy široké asi 5 cm, poukladáme ich na seba a režeme rezance také hrubé aké chceme použiť a aké nám chutia. Takto narezané rezance uvaríme v osolenej vode, scedíme ich a premyjeme v studenej vode.Dáme ich do väčšej misy,  pridáme roztopené maslo a namrvíme tvaroh. Osolíme, dôkladne premiešame a naberieme si na tanier alebo jeme spoločne z veľkej misy ako voľakedy.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 1,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.