PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Žufka.

    Tradičné spišské jedlo, ktoré v lete nosili ženy ráno koscom na lúky ako raňajky.

    POTREBUJEME:

    • 2 L domáceho kyslého mlieka
    • soľ
    • cukor
    • ocot
    • sladká smotana
    • múka
    • hlávkový šalát

    POSTUP:
    Mlieko pomaly zohrievame, až kým sa neurobí mäkký tvaroh. Tvaroh pozbierame a necháme vychladnúť. Do srvátky
    urobíme zátrepku v sladkej smotane alebo mlieku. Necháme
    zovrieť, pridáme podľa chuti soľ, cukor, ocot a nakoniec ochladený tvaroh, v lete aj na drobné kúsky natrhaný hlávkový šalát.

    DOBRÚ CHUŤ

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 5,50 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Jeden príspevok ku "Žufka."

    1. Hana Konvalinová  1. novembra 2012 at 23:12

      Moja stará mamka 98 ročná ,varí podobné, ale do spareného hlavkového šalátu urobi zátrepku zo smotany a dochuti octom. Dedko mal k tomu rad varené nové brambory 🙂

      Odpovedať

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.