PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Alžbeta
  • Huspenina.

    Húspenina, kočenina, studenina, aspik či šulc. Rôzne názvy, no rovnaké jedlo. Je nespočetné množstvo receptov na túto staroslovenskú špecialitu – mňamku.

    Ja ju robím takto:

    POTREBUJEME:

    • 3 bravčové nožičky
    • 1 kg bravčových kožiek
    • 1 zadné bravčové koleno
    • 4 strúčiky cesnaku
    • 1 stredná cibuľa
    • soľ
    • celé čierne korenie
    POSTUP:
    Nožičky a kože dôkladne umyjeme, z kolena orežeme kožu a porežeme všetky kože na menšie kúsky (5×5 cm).Všetko vložíme do veľkého hrnca ( 10 l), zalejeme do plna vodou, pridáme cibuľu a dáme variť.Koleno varíme v celku.Varíme, varíme a varíme. 🙂 . Keď nám vyvrie asi polovica naberieme si do lyžice vývaru a dáme na chvíľu do chladničky otestovať, či nám už náhodou huspenina netuhne.Takto opakujeme až kým huspenina nezačne tuhnúť.Vtedy pridáme do huspeniny soľ, celé čierne korenie, cesnak a varíme ešte aspoň hodinu.Po uvarení cez sitko precedíme huspeninu do tanierov, mäso z kolena porozdeľujeme do všetkých tanierov a ak máme chuť môžme si tam pridať aj varené kože. Pred podávaním huspeninu dochutíme na kolieska alebo kocky nakrájanou cibuľou, pokvapkáme octom a….

    DOBRÚ CHUŤ

     

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 3,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.