PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Cecília
  • Dziňanka – Tekvicová polievka.

    Toto chutné, výživné, dietné,a sýte jedlo sa zvyčajne pripravovalo od konca leta a celú jeseň. Dnes si ju môžme pripraviť kedykoľvek máme na ňu chuť. Môžme si tekvicu kúpiť v obchode alebo keď si napestujeme viac uskladníme si ju v mrazáku.

    NA SLADKO.

    POTREBUJEME:

    •  0,5 kg oranžovej tekvice
    • 1 hrnček ryže
    • 4 pl cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 0,4 l mlieka
    • 2 čl solamilu

    POSTUP:

    Tekvicu očistíme, narežeme na kocky a dáme  do hrnca, nalejeme vodu osolíme a varíme pokiaľ nezmäkne. Rozmixujeme. V druhom hrnci uvaríme ryžu, pridáme k rozmixovanej tekvici, dobre premiešame, pridáme mlieko a všetko spolu prevaríme, ochutíme cukrom a vanilkou a podľa potreby zahustíme solamilom rozšľahaným v troche mlieka a ešte trocha necháme prejsť varom. Diňanku si môžme v tanieri prizdobiť šľahačkou.

    NA KYSLO

    POTREBUJEME:

    • 1 bielu tekvicu
    • 1cibuľu
    • 100 g masla
    • 2 kelímky kyslej smotany
    • soľ
    • kôpor

    POSTUP:

    Tekvicu očistíme, rozpolíme striedku vydlabeme a dužinu nakrájame na kocky. V hrnci si roztopíme maslo a opražíme cibuľu. Vysypeme do hrnca na kocky nakrájanú tekvicu a zalejeme vodou tak, aby bola ponorená celá tekvica. osolíme a varíme do mäkka.Ked je tekvica mäkká všetko dôkladne rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme. Dochutíme si ju na drobno nakrájaným kôprom.

    DOBRÚ CHUŤ

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.