PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Elvíra
  • Džatky.

    Je to charakteristické spišské a goralské jedlo, je veľmi chutné a sýte.Recept nie je náročný  a niekedy naozaj vítaný.Poďme na to. 🙂

    POTREBUJEME:

    • 12 stredne veľkých zemiakov
    • 2 hrnčeky hrubej múky
    • maslo
    • cibuľu
    • slaninu
    • soľ
    POSTUP:
    Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme časť vody a necháme asi 1/3 vody v hrnci. Posypeme  po vrchu hrubou múkou a necháme v tom zemiaky dovariť. Nemiešame, odstavíme a všetko spolu pretlačíme a vymiešame tak, aby nám vznikla mäkká zmes. Na doske rukami ušúľáme dlhšie šúľance, ktoré potrháme na menšie kúsky a kladieme do misky.Na kúsky nakrájanú slaninu si opražíme s polu s cibuľkou a týmto výpekom polejeme džatky.Džatky v miske pretrepeme, aby sa všetky džatky omastili.Môžme si k tomu dať pohár sladkého alebo kyslého mlieka.
    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 10,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia ku "Džatky." - príspevky: 4

    1. Alžbeta Karabinošová  25. februára 2012 at 14:04

      Až teraz som pobačela,že sú so slaninu…ta také som nejedla:)

      Odpovedať
    2. Ján Krišš  25. februára 2012 at 15:03

      Poprobuj. 🙂

      Odpovedať
    3. ladislav horváth  28. februára 2012 at 12:57

      Janku a čo s tym cukrom,dnes som to robil a je to vyborne a jednoduche

      Odpovedať
      • Ján Krišš  28. februára 2012 at 21:03

        😀 😀 😀
        Ani neviem prečo som tam napísal cukor, až teraz som si všimol. 😀 Cukor môže isť do kávy, po jedle. 😀

        Odpovedať

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.