PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Alžbeta
  • Zabíjačka. 5 (Tlačenka )

    Jaternice máme urobené a môžme si hneď urobiť tlačenku. Všetko už máme nachystané. Kedže sme urobili jaternice ostalo nám mäso už len na tlačenku. Poďme na to 🙂

    Potrebujeme:

    • chudé mäso z hlavy
    • trocha vareného laloku
    • varené srdce
    • varený jazyk
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • cesnak

    Postup: Mäso, lalok, srdce a jazyk porežeme na rovnaké, stredne veľké kúsky, osolíme, okoreníme a prelisujeme cesnak, všetko podľa chuti. Zmes dôkladne premiešame a naberáme do tlačenkových sáčkov. Občas do sáčkov prilejeme aj polievku v ktorej sa varilo mäso a vnútornosti. Sáčky na konci zaviažeme hrubšou niťou a dáme na chvíľu povariť. Tlačenku vyberieme z vriacej vody, položíme ju na stôl a zaťažíme ju až pokiaľ nevychladne. Tlačenka je hotová a môžme ju jesť.

    DOBRÚ CHUŤ

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.