PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Klaudia
  • Zabíjačka.3 (Zabíjačkový obed)

    Dáme si hriate a ideme rozpoliť sviňu. Rozrežeme brušnú časť a vyberieme všetky vnútornosti. Pľúca, srdce, obličky dáme variť ku hlave a čreva vyčistíme na ďalšie spracovanie. Sviňu rozrúbeme po chrbtici na polovice. Z hlavy vyrezaný lalok narežeme na plátky. Chudé mäso z laloku poorezujeme a ideme variť obed .

    Potrebujeme:

    • 3 kg zemiakov
    • 3 kg kyslej kapusty
    • bravčový lalok
    • mäso z laloku (cca 1 kg)
    • 10 dkg bravčovej masti
    • mletá červená paprika (sladká aj pikantná)
    • mleté čierne korenie
    • soľ
    • cibuľa

    Postup:Zemiaky ošúpeme, uvaríme v slanej vode a roztlačíme na kašu. Do hrnca dáme kyslú kapustu,zalejeme vodou, pridáme lalok a dáme variť. V ďalšom hrnci roztopíme bravčovú masť, pridáme trocha na malé kocky nakrájaný lalok. Trocha popražíme a pridáme nakrájanú cibuľu. Popražíme ju do zlatista a pridáme z laloku vyrezané a jemne naklepané mäso. Trocha ho orestujeme a pridáme papriku, soľ, korenie podľa chuti a podlejeme vodou. Hrniec prikryjeme a necháme dusiť do mäkka .

    Nalejeme si hriateho a môžme servírovať . Na tanier dáme zemiakovú kašu, kyslú kapustu a v nej uvarený lalok, dusené mäsko a všetko polejeme šťavou z mäsa. Ako príloha môže byť feferónka alebo kyslá uhorka.

    DOBRÚ CHUŤ

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.