PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Elvíra
  • Tradičné fašiangové fánky.

    Keďže sú fašiangy, skúsme si pripraviť túto skvelú pochutinu:

    Potrebujeme:

    • 300 g hladkej múky
    • 30 g cukru
    • 40 g kvasníc
    • 50 ml mlieka
    • 40 g masla
    • 100 – 150 ml kyslej smotany
    • 2 žĺtky
    • 5 lyžíc rumu
    • soľ
    • masť alebo olej na vyprážanie
    • práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

    Postup:

    Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa má odlepovať od rúk. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme vykysnúť. Potom ho znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme. Pomocou nožíka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme. Necháme ich ešte dobre nakysnúť a vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena. Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.

    Podávame ako pochutinu.

      DOBRÚ CHUŤ

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 2,, priemer: 3,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.