PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Alžbeta
  • Zemiakové placky,haruľa,gója.


    Kto by nepoznal tieto obľúbené a jednoduché jedla zo zemiakov,ktoré si pripravovali s obľubou aj naši rodičia. Tak poďme na to:

    ZEMIAKOVÉ PLACKY: Potrebujeme k tomu zemiaky,cesnak,hladkú muku,soľ,čierne korenie,vajíčka a iné korenie podľa chuti.
    POSTUP:
    Zemiaky si pošúchame na strúhadle alebo si ich rozmixujeme,pridáme soľ,vajíčko,korenie podľa chuti,pretlačíme cesnak a pridáme toľko múky , aby nám vzniklo riedše cesto. Na panvici si rozpálime bravčovú masť, naberačkou dávame cesto na rozpálenú masť a tvarujeme si placky rôznej veľkosti.
    HARUĽA
    :
    Pripravíme si cesto podobné ako pri plackách,len trocha hustejšie a pridáme do cesta bravčové oškvarky. Na plech,ktorý vymastíme bravčovou masťou vylejeme cesto,rovnomerne ho porozťahujeme a dáme do trúby upiecť na 180°C a pečieme do zlatista.
    GÓJA:
    Opäť budeme pracovať s podobným cestom ako pri haruli. Naviac budeme potrebovať aj bravčové hrubé črevo,samozrejme dôkladne vyčistené 🙂 . Cesto natlačíme do čreva tak do 1/3 obidva konce zaviažeme hrubšou niťou, dáme na masťou vymastený plech a na črevá dáme tenké plátky surového bôčiku. Pečieme v rúre na 180°C do červena.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 1,, priemer: 1,00 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.