PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Elvíra
  • Lokše.( bandurniki, adzimki )

    Lokšekto by ich nepoznal.Táto tradičná pochúťka sa teší obľube aj v dnešnej dobe.

    Potrebujeme: 

    • 2 kg zemiakov
    • 1 kg hladkej múky
    • 200 g čajového masla
    • soľ

    Čas potrebný na prípravu:30 minút

    Postup:

    Pripravíme si cesto z uvarených zemiakov a hladkej múky. Z cesta si vyformujeme hrubší válec, ktorý narežeme na 1 cm hrubé kolieska. Pomúčime si dosku a kolieska rozvaľkáme   na tenko  a pečieme na okraji pece (pec na drevo) z jednej aj z druhej strany. Každý kus osobitne omastíme roztopeným maslom. Môžme posýpať mletým makom,zmiešaným s práškovým cukrom.

    Podávame:

    ako prílohu k pečenej husacinke s červenou kapustou,na východe ako príloha k vianočnej kapustnici alebo ako hlavné jedlo (plnená lokša kyslou kapustou a údeným mäsom alebo restovanou kuracou pečeňou)

     

    Dobrú chuť.

     

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.