PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Emília
  • Kapustníky.

    Suroviny:

    • 500 g hladkej múky
    • soľ
    • pol balíčka droždia
    • mlieko,voda,trocha cukru
    • olej alebo masť

    Plnka:

    • 1 kg hlávkovej kapusty (môže byť aj kyslá,podľa chuti)
    • 1 lyžica cukru
    • soľ,mleté čierne korenie

    Čas potrebný na prípravu: 120 minút

    Postup:

    Urobíme si kysnuté cesto. Do vlažného mlieka dáme trocha cukru a droždie.Do misy dáme múku , osolíme a pridáme kvások. Prilejeme trocha vlažnej vody a zamiesime trocha hustejšie cesto ako na langoše a dáme vykysnúť. Pokiaľ kysne,upražíme si na drobno posekanú,osolenú hlávkovú kapustu. Môžme si upražiť aj kyslú kapustu,ale ju trocha premyjeme. Do praženia pridáme do kapusty trocha cukru.Keď je mäkká,odložíme ju vychladnúť. Kysnuté cesto na doske vyvaľkáme na tenko,rozrežeme na štvorce,ktoré plníme kapustou. Urobíme ploche okrúhle kapustníky,potľapkáme ich a popicháme vidličkou. Pekáč potrieme rozpustenou masťou,kapustníky rozšľahaným vajíčkom.Pečieme do červena.

    Podávame: ako prílohu ku kapustnici alebo len tak ako slaný koláč.

    DOBRÚ CHUŤ.

     

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.