PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Klement
  • Bryndzové pagáčiky.

    Slaného pečiva nikdy nieje dosť,tak prečo by sme si neurobili chutné Bryndzové pagáčiky.

    Suroviny:

    • 250 g hladkej múky
    • 10 dkg bryndze
    • 10 dkg masti
    • 2 vajíčka
    • soľ

    Čas potrebný na prípravu:

    90 minút

    Postup:

    Do 1/4 kg hladkej múky pridáme 10 dkg bryndze, 10 dkg masti alebo masla, soľ, a 1 celé vajce. Vymiesime cesto a dáme na 1-2 hodiny odležať. Potom vyvaľkáme 1-2cm hrubé cesto z ktorého vykrajujeme male pagáčiky. Potrieme ich vajíčkom a pečieme v mierne vyhriatej rúre.

    Podávame:  ako chuťovku,

    Dobrú chuť.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Zatiaľ nehlasoval nikto)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.