PORTÁL SLOVENSKÝCH FOLKLORISTOV ¤ FOLKLÓRNA TELEVÍZIA ¤ ZÁBAVA |
  • Ivica
  • Výroba bryndze.

    Mlieko sprevádza ľudí od narodenia.Slováci vyvinuli z mlieka potraviny,ktoré sú zárukou zdravia a chránia pred rakovinou.Na prvom mieste je bryndza a žinčica-všetko produkty tradičného slovenského ovčiarstva.Bryndza má optimálne zloženie látok dôležitých z hľadiska zdravej výživy.Je odporúčaná ako antisklerotická potravina,ktorá pomáha znižovať cholesterol.Najkvalitnejšia bryndza je májová.Bryndzu si môžme vyrobiť aj sami doma.Potrebujeme k tomu len ovčí syr. 🙂

    Ak si urobíme balíčkov viac, môžme si ich dať do mrazničky.

    DOBRÚ CHUŤ.

    Zatnite svoju valašku a ohodnoťte tento príspevok:

    1 valaška2 valašky3 valašky4 valašky5 valašiek6 valašiek7 valašiek8 valašiek9 valašiek10 valašiek (Hlasovalo 8,, priemer: 8,50 z možných 10)
    Loading...Loading...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Prečítajte si tiež ďalšie podobné podobné články z tejto rubriky:

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Diskusia k príspevku na Facebooku

    Diskusia ku "Výroba bryndze." - príspevky: 3

    1. Alenka  1. februára 2012 at 21:40

      Bryndza je chutná a zdravá a dnes som ju mala na večeru

      Odpovedať
    2. ladislav horváth  2. februára 2012 at 17:51

      Len škoda že sa do ovčieho syra pridava aj kravske mlieko takže už to nieje prava bryndza,ale aj tak je najlepšia na črevnu mirofloru zvlašť po uživani liekov

      Odpovedať
    3. Ján Krišš  3. februára 2012 at 15:09

      Preto, že sa ovčie mlieko mieša z kravským, tu máte fotorecept ako si doma urobiť pravu 1oo% bryndzu. Ja si ju robím pravidelne a chutí úplne ináč ako z obchodu. 🙂

      Odpovedať

    Diskusia k príspevku na stránke

    Vaša emailová adresa nebude zverejnená.